Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 1 • 17:20 - 17:50
Råte

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Råte er et groove/progressivt metall-band dyrket frem i mørke kjellere på Universitetet i Ås. Lydbildet er preget av tunge gitarer utfordret av intense trommer og melodiske bass progresjoner. Den instrumentale omfavnelsen komplimenteres med hardtslående, nådeløs vokal, frem til det hele vaskes ut i atmosfæriske, følelsesladde sekvenser. I live-opptredener oppskaleres sekvensene til svevende mellompartier, før de så drar publikum inn i en rytmisk dommedagsfest. Bandet henter inspirasjon fra blant annet Lamb of God, Opeth, Metallica og Behemoth.
Ideen tok form i 2016 av gitaristene Lars Christian Angell og Stian Rostad. Bandet ble en realitet ikke lenge etter da Ole Jørgen Halle ble med som trommis, og Eivind Handegard som vokalist. I 2017 tredde Clayton Gouin inn som bassist. Den 22. juni 2018 slapp Råte sin første singel «Slaves to the Ecosphere», 31. Oktober samme år blir også «Docta Ignorantia» gitt ut etterfulgt av "Glacier Castle, 19. Desember. Etter gode tilbakemeldinger tok det ikke lange tiden før første EP kom på plass, 17. Januar, “Oblivion’s Grasp”.
Råte ble den 24. oktober 2018 intervjuet av Radio Nord Norge, i programmet «Hardråkk & Kaffe» hvor de omtales som sint musikk med røff vokal og feite bass og gitar riff.
Råte har spilt en rekke konserter i Ås og har hatt en travel vinter med flere konserter i Oslo, blant annet på Krøsset, John Dee og Rock in. Mot sommeren kommer det en ny EP.
https://www.facebook.com/Raateband/
https://soundcloud.com/rate-band
https://open.spotify.com/artist/1XUlMSYq1SBEUJo4Lw9REh?si=QKJhZLOmS1OTpH63fx0Gkg
https://itunes.apple.com/no/artist/r%C3%A5te/544494330?l=nb


Saturday June 1, 2019 17:20 - 17:50 CEST
Metalscenen - Aye Aye club