Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 1 • 17:00 - Tuesday, April 30 •18:00
Ida Stein

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Ida Stein – “på vei mot noe stort”
Den elektroniske pop-artisten Ida Stein ble født med et stort hjerte for musikk og lyrikk. Med floral formidlingsevne og et sterkt behov for å uttrykke noe, har hun sunget siden hun begynte å gå. Farens kassett-opptaker gav henne som barn mulighet til å spille inn lyd, uttrykke, beskrive og lytte. Siden har hun fått mye oppmerksomhet for sin karakteristiske stemme og sterke tekster i et skandinavisk elektropop-landskap. Det gikk fra vokal-loops i Garage Band i 16-årsalderen til å utforske ulike produksjons- og uttryks-måter og studioer med låtskrivere, produsenter og DJer i Tyskland og Norge de seneste årene. Med flere prosjekter har hun vært spillelistet på norsk radio siden 2012 og var i NRK P3s Urørtfinale i 2016.
Hennes nyeste singel “Race For Applause” ble gitt ut i januar og NRK P13 understreker at hun er “på vei mot noe stort”. Singelen har blitt spillelistet på Ordentlig Radio, anbefalt av NRK P13, Popjustice og Amazing Radio, for å nevne noen. Den er også omtalt av blant annet Nordic Spotlight som skriver “a piece of music this powerful speaks for itself”. Låta er den mest personlige for henne så langt, da hun og samboeren har komponert og produsert i hjemmestudioet i Sandefjord. Miks og vokal ble spilt inn med Highasakite-gitarist Kristoffer Bonsaksen.
Stein har blant annet vært i NRK P3s Urørtfinale, spilt på By:Larm Sentrum Scene, Slottsfjell, Rockefeller, John Dee, på små og større steder i Berlin og Køln og varmet opp for artister som Veronica Maggio, Jonas Alaska og Seinabo Sey. På sin By:Larm-debut i 2016 ble forhåndsomtalt som By:Larms topp 10 artister. Videre beskriver NRK P3 henne som “den nye lyden av Norden”. Siden har hun fokusert på å skrive, produsere, lære nye ting og forberede reisen videre.
Stein har gitt ut to EP-er og noen singler. Hennes nyeste flerspors-utgivelse, EPen fra 2015, “Changing”, fikk stor respons hjemme. Den ble umiddelbart frontet av Apple Music (iTunes), Spotify, GAFFA, 730.no, spillelistet på P3, spilt på P1 og 1LIVE i Tyskland og diverse europeiske musikkblogger, blant annet Nordic By Nature.
Ellers er Stein å høre på flere låter på Proviant Audio-albumet “Drift Days & Disco Nights”, som var nominert til årets elektronika-album 2014. Tidlig spilte hun også i Audiovirgin, sideprosjektet til Proviant, som fikk alle låtene anbefalt av NRK P3 Urørt og spilte på blant annet hadde sin live- debut på Slottsfjellfestivalen.
Etter noen år i Tyskland jobber hun nå også med en liten scene og bar i hjembyen Sandefjord, Kurbadhagen, der hun med en lidenskap og et stort engasjement for kultur på hjemmebane, blant annet har ansvaret for booking og markedsføring av helårsdriften. I tillegg kan du se henne live i DJ- duoen SYNK (med Naomi Camilla) som også produserer egen musikk.
Det er masse i vente fra artisten! Følg med.
https://www.facebook.com/idasteinmusic/
https://www.facebook.com/idasteinmusic/
https://twitter.com/IdaSteinMusic
https://soundcloud.com/idastein
https://open.spotify.com/artist/30tccL8FYqF2JsUVf5LK5X?si=Fu8LJGvpRgqtFSK8OBWWvg
https://itunes.apple.com/no/artist/ida-stein/608195955


Saturday June 1, 2019 17:00 - Tuesday April 30, 2019 18:00 CEST
Bruket

Attendees (4)