Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 1 • 19:00 - 19:40
Ida & Gutta

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Ida & Gutta er et alternativt rockeband med røtter i prog, punk, pop- og kunstmusikk. De er inspirert av band som Syd Arthur, Pink Floyd, Arcade Fire og Patty Smith. Konserthøydepunkt inkluderer da de spilte for et stappfullt BLÅ i forbindelse med LIVEACT-festivalen 2017, John Dee våren 2018 og 4. desember da de slapp debutplata “Pitstop” med påfølgende releasekonsert for et fullt Uhørt i Oslo.
De har også spilt på Hard Rock Café (ved to anledninger) og på andre scener rundt om i Oslo. I vår/sommer blir de blant annet å se på Klubbscenen på Chateau Nuef, Kongsberg Jazzfestival og på Lierdagene i Idas hjemkommune.
 
Bandet er Oslobasert, men består av medlemmer fra hele landet. Even er fra Kongsberg, Bendik er fra Tynset, Joakim fra Flisa, Henrik fra Oslo, og Ida er fra Lier.
 
Musikken deres blir beskrevet som leken, dynamisk, ekspressiv og stemningsfull. Debutalbumet er spilt inn live, og det er med deres egne ord “en reise i sound, hvor vi starter og slutter med samme låt, men i forskjellige drakter. Fra analog chorus og distortion til en relativt clean gitar”.
Med fokus på en rå live-nerve, formidling og et konseptuelt konsertset , leverer de en musikalsk opplevelse uten like.
Innspilt «live»
Ida ønsket et organisk og autentisk lydbilde. Derfor er hele platen spilt inn «live» i studio.
– Albumet er en hommage til gamle prog-innspillinger og heltene fra 70-tallet, forklarer Ida.
Og visst hører vi ekkoet fra det gylne prog-tiåret på Pitstop, men vi hører også mye mer. Platen er en raus blanding av ulike sjangere – punk, pop, art-rock og små innslag av både folk og soul.
Det åpner rolig med låten Need, der Idas klare og distinkte vokal kun ledsages av en enslig gitar – ikke umiddelbart tilgjengelig, men svært stemningsfullt.
Variert og dynamisk
Ida har skrevet alle låtene på platen, og man blir slått av hvordan hun beveger seg langt utenfor hit-oppskriften. De intrikate og oppfinnsomme melodilinjene går sine egne veier. Lytteren vet aldri hvilken retning musikken tar, og denne uforutsigbarheten skaper spenning.
Og Ida formidler på dynamisk og ekspressivt vis.
– Jeg kan nok virke noe utagerende i blant, og i det siste har jeg jobbet bevisst med å prøve å holde litt igjen. Men det er ikke lett, ler Ida.
Den uttrykksfulle sangstilen gjør seg særlig gjeldende på den teatralske Narcissus, en vilter, leken og pønkete låt, som kan minne om Nina Hagen og Siouxie and the Banshees.
Pitstop utmerker seg med sin variasjon. Run away har et rolig og bredt anlagt (i progtradisjonen) balladepreg, mens Ignorant har et lettere poputtrykk.
Lierposten: https://www.lierposten.no/kultur/musikk/sang/platedebuterer-beveger-seg-langt-utenfor-hit-oppskriften/s/5-65-110226
https://www.facebook.com/idaoggutta/
https://soundcloud.com/idaoggutta
https://open.spotify.com/artist/4GdeG8JSrsLzcvWG06zSwW?si=ofgF83i0RZak8J6LjQcsKw


Saturday June 1, 2019 19:00 - 19:40 CEST
Uhørt, Strøget

Attendees (6)