Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 1 • 14:00 - 14:30
Divest

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Blant jorder og jordbæråkre i landlige Rygge kommune, gikk det rykter om at det fantes ikke bare én, men to gitarister. Slik gikk det til at Kase møtte Hansa. Sammen farget de emolugger, covret The Strokes og kokte opp låtskisser med skypetelefonen på stabburet. Senere møtte de trommis Henrik i skatehallen og bassist Reite på et hyggelig 17. Mai arrangement.
Med et ben plantet i 2000-tallets New York, et annet i Britpopens Manchester, samt et tredje bein et sted i samtidens tilbakelente indiesfære, flyttet kvartetten til Oslo og studiokollektivet ‘Rhodos’. Der lærte de å produsere seg selv, og album på album med materiale ble spilt inn. Firkløveret jobbet hardt i kulissene, men på et tidspunkt sluttet demoer å utvikle seg til noe mer en private lydfiler og ideer forsvant i søppelkasser.
Høsten 2018 så de seg lei av opptråkka studiosirkler, og begynte å laste opp musikk på internettet under navnet ‘Divest’. Inspirert av DIY-etikken til band som ‘Car Seat Headrest’ og stjerneskuddet ‘Girl In Red’, publiserte de liveopptak og demoer – låter tidligere kategorisert som ‘in progress’.
Førstesingelen ‘Throw Me Off’ ble raskt plukket opp og listet av NRK P3. Senere ble Divest også spilt på studentradioer rundt omkring i landet.
I april spiller bandet sin første konsert som oppvarming for kultbandet ‘Beezewax’ på blå. Samme måned bærer de tittelen “Månedens Urørt” på P3. Senere på våren kommer deres foreløpig utitulerte debut-EP.
“There is energy in bundles on this track and has that stadium-filler rock sound oozing from every beat”
- Yack! Magazine om “Throw Me Off”
“Med flere sterke låter inne på Urørts nettsider, imponerer Divest nok en gang med låten «Wingside». Smittende energi gjennom lystige gitarriff og melodilinjer med et lo-fi uttrykk. Gitarpop som får en til å ville skru tiden frem noen måneder til sommer og festivalsesong.”
- P3 Urørt om “Wingside”
“Catchy indie fra Oslo som får meg til å føle at sommeren kommer tidlig i år! Akkurat den kontrasten en trenger nå i den siste vintermåneden. Progresjonen på låta er kul, og stilen er avslappet. Umulig å ikke like”.
- Radio Revolt om “Wingside”
https://www.facebook.com/divesttheband/
https://soundcloud.com/divestband
https://open.spotify.com/artist/0q844vaXNovBKXScFuYgca?si=VC7ZlLhoTiOrXLrlvKCDgQ
https://itunes.apple.com/us/artist/divest/1451563804


Saturday June 1, 2019 14:00 - 14:30 CEST
Kulturhuset, bakgården